Main menu
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg
  • slide9.jpg
  • slide10.jpg
  • slide11.jpg

25.05.2017. у галерији Факултета уметности публици су се представили студенти кларинета: Матеја Лалић, Милош Милутиновић, Никола Пештерац, Златко Андријашевић у класи мр Андрије Благојевића, ванр. проф. и као гост Александар Миновић, студент трубе, у класи мр Васе Ристова, ред. проф..

Златко Андријашевић (Београд, 1995), студент треће године основних академских студија студијског програма Кларинет. Завршио је МШ ''Станковић'' у Београду, у класи проф. Милана Рајковића. Као солиста је добитник друге награде на Такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу (2012), прве (2014) и друге награде (2017) на међународном такмичењу ''Даворин Јенко'' у Београду и прве награде на интернационалном такмичењу Donne in musica у Крагујевцу (2016). Као камерни музичар је освојио трећу награду на Такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу (2012) и три прве награде на интернационалном такмичењу Donne in musica у Крагујевцу (2015, 2016). Члан Филхармоније младих ''Борислав Пашћан'' (2011–2014).

Никола Пештерац (Крушевац, 1994), студент четврте године основних академских студија студијског програма Кларинет. Завршио је МШ ''Стеван Мокрањац'' у Краљеву, у класи проф. Милета Вујадиновића. Добитник је друге награде на интернационалном такмичењу Donne in musica у Крагујевцу у секцији Кларинет (2014) и две прве награде на истом такмичењу у секцији Камерна музика (2015).

Александар Миновић, рођен у Краљеву, студент четврте године основних академских студија студијског програма Труба. У току ранијег школовања освајао је више награда, свирао у школском великом џез оркестру и међународном симфонијском оркестру.

Матеја Лалић (Панчево, 1993), студент мастер академских студија студијског програма Извођачке уметности – модул Дувачки инструменти – подмодул Кларинет. Завршио је МШ ''Др Војислав Вучковић'' у Чачку, у класи проф. Ивана Милошевића. Као солиста, добитник је награда на Мајским сусретима младих дувача у Лазаревцу (2007, 2010) и Такмичењу дрвених дувачау Пожаревцу (2007, 2011), као и прве награде на интернационалном такмичењу Donne in musica у Крагујевцу (2014). Као члан различитих ансамбала кларинета, добитник је друге награде на Интернационалном такмичењу младих музичара Ohrid Pearls у Охриду, Македонија (2015) и више награда на интернационалном такмичењу Donne in musica у Крагујевцу (прва награда 2013, друга награда 2014, две прве награде 2015, прва награда 2016). Године 2017. као члан трија Matrix (виолина-кларинет-клавир) награђен је титулом лауреата на Републичком такмичењу у Београду, првом наградом на међународном Фестивалу словенске музике у Београду, као и трећом наградом на истоименом фестивалу одржаном прошле недеље у Москви. Факултет уметности му је 2016. године, као најбољем дипломцу Одсека музичке уметности, доделио Диплому за резултате остварене током студија.

Милош Милутиновић (Краљево, 1986), студент мастер академских студија студијског програма Извођачке уметности – модул Дувачки инструменти – подмодул Кларинет. Завршио МШ „Стеван Мокрањац“ у Краљеву, у класи проф. Дејана Остојића. Степен бeчелора, а затим и специјалисте, стекао је на Музичкој академији на Цетињу, на студијском програму Дувачки инструменти – Кларинет, у класи проф. Анте Гргина. Предаје кларинет и саксофон у МШ „Корнелије Станковић“ у Трстенику. Ученици су му освајали награде на такмичењима, од којих је најзначајнија титула лауреата на 13. интернационалном фестивалу Музичке школе „Петар Стојановић“ у Убу, 2015. године.